perjantai 18. tammikuuta 2013

Kodinkoneita

Hankin tänään kapselikeittimen, vaikka imurille olisi ollut suurempi tilaus. Johto kelautuu kesken imun, mutta ei kuitenkaan kunnolla enää silloin, kun on aika koota se pahuksen vempain takaisin siivouskomeroon. Vielä viimeisillä voimillaan imurin putki kolauttaa ohimoon, ennen kuin saan komeron oven kiinni. Martta saa paikan, vaihtoehtoisesti ihmisystävällinen imuri kodin.

Onneksi on nyt se keitin, jolla saa imurointipalkaksi kätevästi espresson tai maitoisemman version. Jumpittelin näitä keittimiä vastaan, kunnes kylässä maistoin. Maku ei ollutkaan automaateista tuttu ätläkäntunkkainen, vaan yllättävän oikea. Peruskeitin hävisi keittiön perimmäiseen kaappiin, kaivettakoon se sieltä suurempia kestejä varten. En juo tavallista kahvia itse ollenkaan, mutta espresso ja mukaelmansa maistuvat varsinkin hyvässä seurassa. Viime viikonloppua juhlistin tosin maidolla, joka tarjoiltiin kuohuviinilaseista. Anna lapsen kattaa pöytä ja haarukoit keittoa.

Tunnelmavalossa täällä näyttää nyt ihan siistiltä. Takassa palaa tuli ja valkoinen joulutähti on kuin ihmeen kaupalla edelleen hengissä. Lapsi selaa sängyssään Aku Ankkojaan ja uuvahtaa pian sarjakuvamappi poskea vasten. Tämäniltainen sijaintini on torkkupeiton alla ja juustonaksujen vieressä. Tästä on lyhyt matka uneen.

J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti