perjantai 20. huhtikuuta 2012

Missä vaiheessa?

Olen aloittanut tutkimuksen tekemisen. Kyseessä ei ole mikään muutamassa kuukaudessa kasattu pro gradu-tutkielma, vaan pidempiaikainen tutkimus. Otanta on pieni, mikä johtuu monestakin syystä. Yksi keskeisimmistä syistä on tutkijan hermorakenne, joka ei kestä suurempaa otantaryhmää. Toisaalta tutkija ei halua tutkia kokopäiväisesti, vaan tehdä muitakin olennaisia asioita osan ajastaan, mikä ei olisi mahdollista, jos otantaa kasvatettaisiin jatkuvasti. Ongelmia otannan kasvattamiseen aiheutta myös se, ettei tutkija ole yksineuvoinen.

Tutkimuksessani selvitän, missä vaiheessa ihminen alkaa nauttia siitä, että saa syödä nälkäänsä, käydä ajoissa tarpeillaan vessahädän yllätettyä ja mennä nukkumaan, kun väsyttää. Kiinnostukseni aihetta kohtaan heräsi 2008 tapahtuneen elämänmuutoksen myötä ja koen, että tutkimus on yhteiskunnallisesti merkittävä, sillä tutkimuksen aihepiiri sivuaa monia paitsi Suomessa myös muualla maailmassa.

Tutkimukseni on edennyt tutkimussuunnitelman mukaisesti ja tutkimusaikaa on jäljellä vielä neljästätoista viitentoista vuotta.

Siihen asti jatkan seuraavalla linjalla.
-Mene pissalle, kun sulla ihan selvästi on pissahätä.
-Kyllä nyt täytyy syödä, muuten ei kasva.
-Kello on jo tosi paljon, eikä huominen voi tulla, jos et nuku.



Kivaa perjantaita!

Emppu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti