perjantai 27. huhtikuuta 2012

Jäätelö.

Jäätelö on kallistunut. Huomasin sen, kun pitkästä aikaa ostin jäätelöpaketin, sellaisen tavallisen. Hintojen nousu ei ole hillinnyt jäätelöostoksia, ei sentään. Jäätelö kun on yksi peruselintarvikkeista, ainakin ajoittain. Valitsin Ingmanin lakritsijäätelöä. Se kai sentään on edes hiukan suomalaista. Tai mene ja tiedä.

Pakettijäätelöt ovat usein jääneet vähemmälle, kun olen ostanut kaupasta sellaisen sekoitusmixin: Puffetteja, Kingiksiä, suklaatuutteja ja vielä pari Puffettia pussiin. Tämän tavan olen omaksunut siskoltani, jonka pakastelokerossa on milloin minkäkinlainen jäätelösekoitus.

Kotikaupungistani saa täällä tehtyä jäätelöä. Paikka on Vohveli (http://www.jatskibaari.com) ja jäätelö on todella hyvää. Se on koostumukseltaan aivan erilaista kuin isossa jäätelötehtaassa valmistettu jäätelö. Tänään ostin jäätelöä mukaan kotiin ja valitsin kolmea eri makua. Vaihtoehtoja Vohvelissa on hurjasti ja päädyin lakritsiin, vaniljaan ja mansikkaan. Lakritsijäätelö on lakritsin väristä, samoin mansikkajäätelö, jossa väri ja maku tulevat oikeista marjoista.


Pieni ihminen ei tahtonut jäätelöä, jota myytiin sisällä ja niinpä hän ojenteli eurojaan jäätelökioskin tytölle. Pehmis suli nopeasti ja paitsi suuhun, jäätelöä meni takille, käsille, housuille, pipolle ja saappaille. Naamakin oli kuin kalkkilaivan kapteenilla, leuasta poskiin aivan valkoinen. Hyvää kuulemma oli ja sen uskon. Kevään eka ulkojäätelö!

Kotona pientä ihmistä odotti yllätys, kaksi lintua. Samantapaisen yllätyksen järjestin myös ystävälleni, jonka kotiavaimet minulla on. Kävin omin lupineni ystäväni eteisessä ja asettelin yllätyksen hyvään kohtaan. Töistä palannutta ystävääni odotti kruunupäinen possu-ilmapallo, siis sellainen Angry Birdsien vihollinen. Koirailmapallot puolestaan löysivät kotinsa kahden tytön luota. Kävin sitomassa ystäväni talon kuistille terrieripallot, jotka odottivat tämän tyttöjä.


Kotona näyttää tältä. Kätevä emäntä on suhannut metsäpolulla, syönyt jäätelöä ja katsellut Solsidan-sarjaa DVD:ltä eli eilen tiskatut lautaset lepäävät keittiöpyyhkeen päällä pöydällä. Tiskikoneettomuuteni alkaa saavuttaa maksimiaikansa. Perhanan käsintiskaus!



Mainiota perjantaita! Solsidanin hengessä, vi hörs!

-e-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti