perjantai 15. kesäkuuta 2012

Sitä on, mitä syö. Hyttynen on verta.

Kesälomasta on hurahtanut pian kaksi viikkoa. Aamuisin saa nukkua, päivällä saa nukkua ja illalla on venahtaneiden päiväunien takia pakko kukkua. Eilen oli noustavata kellon herättämänä 7.30 ja sen huomasi itsessään. Ei ole kesälomalaisen hommaa tuollainen. Lapsikin pyysi päästä päiväunille, mitä ei ole ikinä ennen tapahtunut.

Nukkumiseen käytettyä aikaa lukuunottamatta olemme olleet ulkona, sateessa ja viime päivinä paisteessa. Syötykin on, uutta pottua ja kalaa. Ja kaksi makkaraa. Pienen ihmisen suosikki on edelleen spagetti.



Hapankorppuja on rouskutettu kohta paketillinen. Oivariini ja pestojuusto ovat huvenneet samaa tahtia, samoin Vaasan ruispalat. Autiolle saarelle pakkaisin mukaan kyseisiä leipiä ja leivänpaahtimen virtalähteineen. Ja Oivariinia. Olisi varmaan kiva reissu.



Basilikaa on nautittu myös tuoreeltaan ja teessä maistuu minttu.







Aamu-, väli- ja iltapalalla on syöty tätä. Pidän Valiota pystyssä.



Tänään kävimme nauttimassa lisäaineita ja rasvaa. Pieni ihminen oli iloinen päästyään pitkästä aikaa hampurilaiselle. Myönnän, minäkin.




Onnellisen aterian jämät pakattiin mukaan. Lelunkin sai.




Allu Koiranen on syönyt naudan jalkaa.


Minulle on maistunut arviolta kaksikymmentä Puffettia kahdessa viikossa. Pidän pystyssä myös jäätelötehdasta.



Olen kelvannut hyttysten ruuaksi. Inisevät pirulaiset ovat käyneet kimppuuni yhtä ahnaasti kuin minä tänään suolaisten ranskalaisten kimppuun. "Jee, Mäkkiin!", huusi pieni ihminen. "Jee, kitkijän kimppuun!", inisivät hyttyset. Nyhdin tänään toista päivää heiniä, joita oli helvatin paljon. Työn tuloksen näki. Se tuntui hyvältä, kun oikeassa työssä tuloksia ei aina näe.

Ennen.





Jälkeen.

Iltakukkumisen aika on tullut. Kylässä oleva mummo juo olutta. Pieni ihminen huusi eilen kaupassa: "Mummo juo kymmenen kaljaa!" Mummo osti yhden nollakolmosen, eikä alkanut riehua.

Mukavaa viikonloppua niille, joille viikonlopulla on merkitystä ja niille, jotka ovat lomalla ja joilla on toistaiseksi joka päivä perjantai!

E

3 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. todella kivoja kuvia! mahtava blogi, ja vaikka minulla ei ole google-tiliä niin seurailen aina näitä viestejä!

    VastaaPoista
  3. Hei! Mainiota, että luet! Kiitos viestistäsi!

    E

    VastaaPoista