tiistai 19. kesäkuuta 2012

Parempi myöhään kuin liian aikaisin.

Pankista tuli kortti. Se oli sujautettu valkoiseen kirjekuoreen ja sen päällä seistä tönötti nimeni ja osoitteeni. Kuoren muodosta päättelin, ettei kirje liity oikeasti pankkiasioihin. Koskaan pankista ei ole lähetetty minulle mitään kaksikymmentä kertaa kaksikymmentä kokoisessa kuoressa.

Avasin kuoren seisaallaan, luin tekstin seisaallaan, jäin miettimään korttia istuallaan. Nojasin uuniin ja laskin kortin lattialle. Hellurei, sitä ollaan nyt kolmekymppisiä! 

Asia ei tullut minulle yllätyksenä. Kolmekymppisyys oli seurannut minua jo parin viimeisen vuoden ajan. Viime kesänä Helsingissä piipahdin Sokoksella, jossa silmänympärysvoiteita esitellyt konsulentti tyrkytti voidetta kertoen heleällä äänellä, että yli kolmekymppisen täytyy käyttää kyseisiä geelejä.

Kiirehdin kertomaan, että olen vasta kaksikymmentäyhdeksän vuotta vanha. Samaan hengen vetoon sanoin, että voide kyllä tulee tarpeeseen. Nappasin voiteen käteeni ja suuntasin kassalle. Silmien ympärillä rypyt ovat vain lisääntyneet sitten voiteen oston. Hyvä niin, olen hengissä.

Päätin listata syntymäpäiväni kunniaksi kolmekymmentä asiaa, joilla on sijansa.

Pieni ihminen
Ystävät
Koirat
Metsälenkki
Salmiakki
Liikunta
Ruisleipä
Työ
Käsityöt
Kirjoittaminen
Pepsi Max
Märän asvaltin tuoksu
Fyysinen rasitus
Opiskeleminen
Loma
Terveys
Rakkaus
Itsensä ylittäminen
Hiki
Mansikat
Uni
Vauhdin hurma moottoritiellä
Kesäyö
SMG
Reiättömät hampaat
Usko tulevaisuuteen
Nauru
Keskustelut
Lukeminen läpi yön
Pieni ihminen toisen kerran


Mainiota tiistaita toivottaen,

E



2 kommenttia:

  1. Taas niin ihanasti kirjoitettu! SMG kuuluu minunkin elämääni, jos se on se bändi (eikä esim. salakoodi rakkautesi kohteelle).
    Piia

    VastaaPoista
  2. Piia, ei ole salokoodi! Samaa bändiä fanitetaan! :) -E

    VastaaPoista