maanantai 24. syyskuuta 2012

Vain kolmekymmentä euroa


Ruoka on uutisten mukaan kallistunut. Esimerkiksi Taloussanomat uutisoi heinäkuussa 2012 ruuan hinnan melkoisesta kipuamisesta (Taloussanomien uutinen). Palkkojen ostovoima sen kuin heikkenee, jos palkat eivät nouse ja ruuan hinta sinkoilee kohti korkeuksia.

Nykyään kuulee usein sanottavan, ettei kahdellakympillä saa ruokakaupasta mitään. Opiskeluaikana sillä sai ruisleipää, rasvatonta maitoa, Emmental-juustoa, vihreitä omenoita ja puurohiutaleita viikoksi ja pidemmäksikin aikaa. Muuta ei opiskelija kotiinsa arkipäivinä tarvinnut, sillä yliopistoruokalassa sai maittavan lounaan parilla eurolla. Niinpä päätin testata, miten pärjään viikon kolmellakympillä tehdessäni ruokaostoksia. Kympin korotus viikon ruokarahaan, siis kahdestakympistä kolmeen, tulee oikeutetusti siitä, että nyt minun itseni lisäksi täytyy ruokkia myös pieni ihminen ja välillä eräs isompikin ihminen, joka syö tosi paljon. Lounaan syön työpaikalla, kouluruokaa. Ja muutkin täällä mussuttavat syövät päivisin ja joskus öisinkin muualla kuin kotona.

Tänään suhasin työpäivän jälkeen läheiseen K-Supermarketiin ja koko ajan laskin, sillä päätökseni mukaan minulla olisi käytettävissäni vain kolmekymmentä euroa, ei yhtään enempää. Käyn toisinaan Prismassa, toisinaan K-Supermarketissa ja välillä Valintatalossa, yleensä illalla, kun Pepsimaxin himo yltyy mittaamattomaksi. Liian usein ostan turhia asioita, limsaa ja jäätelöä, joskus keksiä ja karkkia. Lehtiä silloin tällöin. Mitä useammin kaupassa käyn, sitä enemmän tarjoutuu turhuusostojen mahdollisuuksia. Tyhmää, eikö!

Päätin etukäteen, että tänään syömme mummon tekemiä lihapullia ja värkkäämiäni uuniperunoita. Huomiseksi jäi muutamia lihapullia, nakkeja ja kanapastaa. Ne mussutamme pois tiistaina. Keskiviikkona teen jauheliha-kasviskeittoa ja loppuviikolle on kanaa.

29,55 euroa kilahti kaupan kassaan. 

      
Ruuan lisäksi ostin hammastahnaa, ettei iske suuhun karies tai muu pahuus. Ei jäätelöä, ei Pepsimaxia. Eikä muitakaan herkkuja lainkaan, rahkaa ja kermasekoitetta tosin, niin saan sössättyä rahkaa viime kesän mansikoista. Päärynöitä oli muutama entuudestaan ja kaapissa riisiä ja makaronia. Jauhoja ja muniakin löytyi entuudestaan, sekä kasvisliemivalmistetta. Nollasta en siis aloittanut.

Nyt kokeillaan, kuinka pitkälle pötkimme tällä satsilla. Otatko haasteen vastaan?

Ee

1 kommentti:

  1. En ota. PepsiMax on välttämättömyys ja sitä paitsi eräs henkilö sananmukaisesti imee mut kuiviin :-)

    Anna

    VastaaPoista