perjantai 7. syyskuuta 2012

Aamuista ja öistä, vähän päivistäkin

Eilen tuli kiire. Söin sämpylän juostessani bussipysäkille ja puin sukat vasta linjurin penkillä, mutta ehdinpäs. Bussissa aamukiire katkeaa. Kuuntelen radiota tai spotifyta peläten, että nauran tai laulan ääneen. Tässä maassa ja erityisesti ruuhkabussissa siitä seuraisi välitön paheksunta ja hoopoksi leimaaminen.

Suuri osa yöstä kului kotimme rappusilla istuen ja jäätelöä pienelle laryngiittipotilaalle syöttäen. Öinen usva ja komea kuu eivät tällä kertaa riittäneet vaan siirryimme ensiapuun adrenaliinille ja kortisonille. Jos yöpäivystys kotipaikkakunnaltamme loppuu, tulee näistä yöllisistä matkoista pitkiä ja siten ahdistavia. Nyt päästiin terveyskeskuksen autiolta parkkipaikalta suoraan hengitysteitä aukomaan. On aika eri asia viedä pikkupotilas pienelle, rauhalliselle ensiapuasemalle kuin jonottamaan tuntikausiksi kauas ja liian suureen yksikköön. Kun hengitys on hankalaa, muiden huonovointisten tuijottaminen tuskin parantaa lapsen omaa oloa.

Pienen päivä kotona toipilaana sujuu, kun äitikin on hiukan toistaitoinen kaiketi saman taudin vuoksi tai vain valvomisesta. Liian väsynyt hössöttääkseen kotihommia tai omia töitään (vähän sentään taistelin banaanikärpäsiä vastaan). Afrikan tähti, Dance-tallenne, legot, puuhavihot, lämmin viltti ja kirjakasa. Kiinalaista lounaaksi ja vielä päivälliseksikin (en jaksa ymmärtää annoskokoja mutta toisaalta liputan niiden puolesta; yhdestä ruokkii koko perheen ja vielä hoitoapuna olleen mumminkin) ja iltapalalla vesimelonia ja leipäjuustoa. Näistä viimeisten kohdalla pienen olotila oli silminnähden parempi, tanssi - vaikkakin kalpeana - joka suupalan välissä jotain nykytanssilta vaikuttavaa. Mainio pieni mies alkaa toipua!

J


2 kommenttia:

  1. Näin puskista huutelen, omalla pojalla oli myös noita laryngiittejä pienenä.
    Useana yönä torkuimme sairaalan mukavilla keinonahkatuoleilla kun lapseen laitettiin happea sisään.
    Lääkäri sanoi, ohimennen reseptiä kirjoittaessaan että: "jos ei ole mahdotonta, niin muuttakaa vanhaan puutaloon, (ei liian tiivis) siitä on ollut monille apua. Virallinen tiede ei tue asiaa, mutta hyviä tuloksia on saatu"
    Seuraavana päivänä lähdimme asunnon hakuun, kolme kuukautta puutalossa asuttuamme laryngiitit loppuivat.

    VastaaPoista
  2. Asumme jo valmiiksi vanhassa puutalossa, täytynee pystyttää teltta puutarhaan. Hyvä neuvo lääkäriltä kumminkin, kuiva sisäilma varmasti pahentaa vaivaa. Tarmoa kaikille vinkuvan yskän takia valvoville!

    J

    VastaaPoista