keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Ei edes se pitkä kesäloma.

Kesäloman loppu häämöttää parin viikon päässä. On hassua, kuinka noin kolme viikkoa ennen loman varsinaista loppua alkaa miettiä sitä loppua ja loppuloma onkin melkein yhtä loppua. Toissapäivänä postilaatikkoon oli tiputettu Halpa-Hallin mainos: "Kaikki kouluun Halpa-Hallista!" Perkele, että ärsytti. Päätin mennä kouluun syksyllä vanhojen kynien kanssa ja vanha reppu selässäni.

Pieni ihminen sen sijaan miettii kouluasioita innolla. Hän kirjoitti nimensä ruutuvihon kanteen ja ilmoitti minulle, että nyt on nimi kirjoitettu. Ei tarvitse sitten koulussa kirjoittaa. Kolmen vuoden päästä. Sateinen kesä on antanut meille yleensä ulkoilmassa asuville ihmisille aikaa olla myös sisällä ja olemme esimerkiksi opetelleet kirjoittamista. Pieni ihminen on kirjoittanut kirjeitä ja kortteja sinne ja tänne. Mummoa ja pappaa pieni ihminen ilahdutti kortilla, johon hän kirjoitti tekstin: "Moi! Olette molluskaisia! Terv. K." Kysyin, mitä viesti tarkoitti. Että ne ovat pulleita, kertoi pieni ihminen. Mä katos pelleilen, kun eihän ne oo pulleita."

Kouluasiat ovat minullakin mielessä. Aion takaisin kouluun, opiskelemaan. Kesäloma on selkeyttänyt mieltäni, samoin keskustelut siskon kanssa. Tahdon kouluun, että voin jossain vaiheessa olla muualla kuin koulussa. Edessä on useamman vuoden rupeama ja sitä ennen haku ja valmistautuminen. Nyt eivät paina pitkä loma ja lyhyemmät työpäivät, kun tavoitteena on työ, johon halajan.

Niitä asioita, joita ei yritä, katuu enemmän kuin niitä, joita yrittää, sanoi sisko. Ei edes se pitkä kesäloma saa minua jättämään tätä tilaisuutta käyttämättä.

Kivaa kestain jatkoa toivottaen,

Ee


4 kommenttia:

  1. hyvältä kuulostaa, mutta mikämikämikä??

    nimim. itselläkin ehkä vielä edessä

    VastaaPoista
  2. Ihania juttuja täällä blogissa, hauskaa lukea näitä! Tsemppiä elämänmuutokseen =) T: Lilli

    VastaaPoista
  3. oi tsemppiä elämänmuutokseen!!! Itsekin mietin että mikä musta tulee isona.. Kun keksis.

    VastaaPoista
  4. Kiitos kannustavista kommenteista! Sirpa, laitoin sinulle faceen postia. Lilli, kirjoitan sinullekin. Lattenainen, kiitos. Kaikki ratkeaa aikanaan!

    E

    VastaaPoista