keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Jaloilla pääsee

Yllätin itseni ja työkaverini ehtimällä aiemmalla bussilla töihin. Työpaikan pukuhuoneessa selvisi yksi syy moiseen reippauteen: tukka oli täysin laittamati, tyynyn ja sittemmin pipon muotoilema pehko.

Toinen syy oli selkeämpi. Olin matkalla pysäkille juossut huutelevaa humalaista pakoon ryöstetyksi tulemisen pelossa. Juoppo juoksi perässä ja oli läkähtyä pysäkille päästyään. Pääsee sitä tulehtuneillakin jaloilla, kun on hyvä syy! Surkea tapaus, tiistaiaamuna seitsemältä siideritölkki kädessä.

Illalla kotona lisäsin mustapippurin kermaviilin sijaan pastan keitinveteen ja pesin lapsen hampaat (taas) aikuisten tahnalla. Saatiin serkkupoika kylään, ja lapsilla riitti kivaa touhua keskenään. Äitikin sai ajatuksensa kasaan kuntopiirillä, jonka liikkeet olivat punnerrus, mankelointi, kahvakuulailu, kynsilakan poisto, vatsalihakset ja pahviroskien litistys.

Viikon iloisin uutinen tuli fysioterapeutin suusta. Jaloista saadaan ihan kelvot, kunhan aktivoidaan jalkaterää. Aikaa mennee puolesta vuodesta vuoteen. Asiantuntevissa käsissä tuli mieleen, että eipä olisi pahitteeksi käydä vaikka ihan säännöllisesti jalkaspesialistin pakeilla. Olen tullut ikään, jossa vammoista toipuminen hidastuu ja peruutamattomien vaivojen todennäköisyys kasvaa. Täytyy pitää parempaa huolta itsestä, kun kerran tykkää kivilattialla tallustellen tapahtuvasta työstä.

Prisma Studio haastaa viettämään tuolitonta tammikuuta. Houkutteleva tarjous! Autolla ajo on toisinaan arjessani välttämätöntä, varsinkin tammikuussa, ja osuupa tuolle kuukaudelle myös lentomatka. Lisäksi tulee ehkä muutama pakollinen istahdus virallisissa tilaisuuksissa. Ainakin normaaleina työpäivinä ja kotielossa tuolittomuus onnistuu mainiosti. Olen jo saanut työkaverin huoltojoukkoihin, tästä voi tulla hauskaa! Uskon myös, että saan kotona tehtyä enemmän, kun istuminen jää.

Reipasta pikkujouluaikaa kaikille!

J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti