keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Intiaanikesä

Äiti-ihmisen tekemä jousipyssyn maalitaulu näyttää äiti-ihmisen tekemältä, mutta ajaa asiansa mennen tullen. Torilta mukaan tarttunut jouskari imukuppinuolilla täydentyi myös pahvitötteröstä ja murukahvipurkin kannesta kyhätyllä nuolikotelolla, ja inkkarin varustus viimeistellään äidin puistatuksista huolimatta harakan sulalla hikinauhassa. Leikkiin sekoittuvat Asterixin voimajuomapyrähdykset ja vesisota Star Wars -kytköksellä. Pojat ovat poikia, ja äitinsä eivät ihan pienistä hätkähdä. Eivät ehkä taivu ihan aina vesisotaan, mutta sietävät roiskeita.

Kun äiti ja poika hösäävät lomalaisina kaksistaan, molemmat tasaantuvat. Ehditään jutella ja olla kiinnostuneita. Positiivinen oravanpyörä saa vauhtia. Kun arjen kiireet lyttäävät ajoittain kasvatusperiaatteet, äidin tukan ja päivällistarjoilut, kiristellään ja tiuskitaan. Se saa hermot huonoon kuntoon, mikä lisää luonnostaan huutoa ja kränää pikkuasioista. Ennen kuin oravanpyörä heilahtaa noille kierroksille, keräämme fiilistä ja muistoja varastoon. Poikakin jo tietää, että äiti kestää kaatuneen kukkaruukun ja inkkarihuudot paremmin, kun välillä pussaa ja lepertelee. Äidillä on parempi omatunto, kun ei ihan vuoden ympäri kiirehdi pienten mutta tärkeiden juttujen ja tovien ohi.

Tänään tämmöistä. Meininki paistanee tekstistä: tänään on ehditty, touhuttu ja oltu. Äiti tapasi vanhan kunnon ystävän, ja tällä ystävällä oli mukanaan passelia seuraa myös lapselle. Kesä tuntuu kesältä ja loma lomalta.

Hikinen lapsi etsii unta vesisodan ja ninjailun jälkeen. Äiti viettää omaa tuokiotaan avokadon, herneiden ja valkoisen suklaan voimin. Kesälomalaisen ruokaympyrä.

J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti