sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Sunnuntai maistuu suklaapuurolta ja ensilumelta

Sunnuntai on ihana yhdistelmä joutilaisuutta ja hetken mielijohdetta.

Lapsi jaksaa tehdä 1000 palan palapeliä kiitettävän kauan, mutta sai silti pelata Pikku Kakkosen nettisivun pelejä, kunnes äitinsäkin kyllästyi ruskean eri sävyihin ja reunapalojen etsintään.

Pullataikina tuli tehtyä sämpyläjauhoista, sillä vehnäjauhojen puute osui silmään vasta hiivan lisäyksen jälkeen. Täysjyväpullaa sunnuntai-iltapäivän välipalaksi siis. Toinen pellillinen tosin paloi, mikä entisestään lisäsi kodin hengettären epäluottamusta kodinhoidollisiin taitoihinsa. Ensimmäinen pellillinen oli kumminkin ihan kelpoa, kuten melkein mikä tahansa uunituoreena ja kylmän maidon kera.

Kun leikki naapurin pojan kanssa muuttui inttämiseksi ja jumpitteluksi, siirsin itseni päiväunilta ja lapset kinansa ääreltä talviseen metsään. Toimii lapsille kuin koirille: tarpeeksi tilaa ryntäillä, keppejä ja kiviä. Harhailimme eli seikkailimme, kunnes pullien paikalla oli taas tyhjää ja lounaan rippeet alkoivat houkutella. Ruokalepona palapeliin turhautumista ja akvaarioiden ihastelua netin välityksellä.

Akvaarioharrastus on yhdistänyt minua ja miestäni erityisesti lähiaikoina. Muutama tovi sitten aherrettiin pari tuntia puhdistaen allasta purkillisesta kalanruokaa. Yhdet pikkukädet tunnustivat, muut läsnäolevat saivat etukäteisopetuksen aiheesta. Yksi juoksi naapuriin, toiset siirsivät autoleikkinsä metrin kauemmas siivousväylästä. Nyt hieromme kauppoja suuremmasta akvaariosta, haikailemme suurempien kalojen ja pienempien ruokintavahinkojen perään ja tarkastelemme kotivakuutuksen kattavuutta.

Arki vie mennessään, ja moni asia sujuu sunnuntaita sukkelammin. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti