keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Ensiavun yöpäivystys säilytettävä!

Murumiekkonen jaksoi telmiä aamupäivän uimahallissa, mutta illansuussa elokuvateatterissa olo tukaloitui, ja paukkumaissitötterön jälkeen poika oli jo kuumeinen. Loppuloma sujuu siis lepäillen, mikä kuulostaa sangen mukavalta kaiken (joskin mukavan) tohinan jälkeen.
Iskä kantoi viimein papan sohvalle uuvahtaneen miekkosen autoon ja omaan kotiin unille. Koti-ilta aikuisten kesken väsähti puolestaan avokadon tienoolla. Olin valmistamassa iltapalaa, kun mokoma avokadon kivi pyristeli liiaksi vastaan. Veitsi lipsahti hedelmän läpi sivaltaen mennessään sormeen mojovan haavan. Viittausasennossa tilanneraportti sohvalle. Iltakymmeneltä sitä kaipaa toisenkin mielipiteen ennen kuin säntää terveyskeskukseen. Kyllä se siitä - ei se siitä. Ota taksi, ei kuumeista poikaa herätetä ensiavun odotusaulaan.
Taksin virkaa toimitti ihana ystävä naapurista. Ehdittiinpä päivittää kuulumiset samalla, kun odotettiin, puhdistettiin, tikattiin, rokotettiin ja odotettiin mahdollisia rokotusreaktioita. Nyt on kaikki hyvin: sormi paketissa ilman jännevaurioita ja höpötysvajettakin korjattu tehokkaalla tunteroisella.
Mies meni kuumepotilaan viekkoon keräämään voimia huomiseen hoitsuna hääräämiseen. Itse järsin avokadosta sen puolen, josta veitsi ei sojota läpi. Sen saa joku kaksikätinen huomenissa irrottaa.

J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti