Lapsemme täytti helmikuun alussa kuusi. Juhlia ehdimme vasta kolme viikkoa varsinaisen päivän jälkeen johtuen yhdestä vesopäivästä ja Pitkän kahdesta työviikonlopusta. Niinpä juhlimme hiihtolomalla.
Leivoin kaksi kokonaista päivää, ensin kaverisynttäreille, jossa lasten suosikkeja olivat popcornit ja sitten ystävä- ja sukulaissynttäreille. Leipomukset onnistuivat erinomaisesti siihen asti, kunnes aloin väsätä täytekakkuja. Jouduin helvetillisiin ongelmiin. Lukekaa ja välttäkää samat virheet.
1. Älä vatkaa kymmentä munaa ja tonkallista sokeria liian pienessä astiassa. Aluksi kaikki voi vaikuttaa hyvältä, mutta kun munat ja sokeri löytävät toisensa ja vaahtoutuvat, alkaa tilanpuute uhata kulhoa kuin perhettä, johon putkahtaa kolmessa vuodessa kolme lasta. On mahdollista, että vaahtoa valuu jopa kerjäävän koiran niskaan, jos siis omistat koiran, joka kerjää.
2. Älä paista kahta kakkupohjaa samaan aikaan uunissa, vaikka uunisi olisi kiertoilmauuni. Toinen kakkupohja saattaa jäädä keskeltä mössöksi.
3. Älä kaiva keskeltä mössöksi jäänyttä kakkupohjaa tyhjäksi ja paikkaa monttua muruilla, joita vuuan reunoihin jäi, vaikka voitelit ja korppujauhotit vuuan.
4. Älä jätä täyttämääsi kakkua pöydälle ja käänny selin, jos omistat ahneen koiran, jolla on sokerikakkutaikinaa niskakarvoissaan.
5. Älä luule, että voit korjata kakkukatastrofisi kuorruttamalla kakun ihanalla suklaasulalla. Suklaa maistuu taivaalliselta, mutta saa kakun näyttämään lehmän lantakokkareelta, kun kuorrutettava kakku on epämuodostunut ja murusista rakennettu.
6. Älä epäröi heittää kakkuja roskiin ja tehdä uusia kaupasta seuraavana aamuna ostamiisi valmiisiin kakkupohjiin.
Päivitystahtiin kiristystä luvaten,
Ee
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti