torstai 27. maaliskuuta 2014

Kahvikupista saa juoda kolan rauhassa

Äidin seuraan tympääntynyt kuusivuotias koetteli hermoja heti eskarista päästyään. Intti kauppareissun aikana donitsia, lelua ja ostoskärryn työntövuoroa, ja äidin ratkaisut olivat lähtökohtaisesti huonoja. Aika vähän tarvittiin siihen, että kassan lähestyessä kärryyn lensi voimauttavaa Pepsiä ja suklaata.
Kotona lepäiltiin vähän ja tapeltiin nurkkapaikasta sohvalla. Ruokailun jälkeen suunniteltu ulkoilu porrastettiin naapurin lasten rientäessä hätiin. Poika pihaan ja äiti rauhaan. Kolaa, suklaata ja soitto ystävälle - näillä saatiin ranteet löysiksi taas.
Liityin pihaporukkaan pölyiset matot ja piiska kainalossa. Mattojen tamppauksen tiimellyksessä kuulin, että naapurin nelivuotias rakastuu isona Robiniin ja ystävänsä Frontside Ollieen. Raitis ilma sai meidät molemmat hyvälle tuulelle, sen kunniaksi tehtiin pyöräretki leikkipuistoon. Parasta keväässä on leikkipaikkojen täyttyminen ja lasten spontaani melske.
Päivän opetus: ulkoilma lannistaa mörrimöykkyyden ja mörrimöykyn äitinä toimimisen haasteet. Suklaa tuo konstiin ripauksen lisävarmuutta. Huomenna on taas iskäkin vastaanottamassa osumia.

J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti