maanantai 21. lokakuuta 2013

Nainen, lue Iltalehtesi ja elä oikein

Ymmärsin viikonloppuna, miksi olen niin stressaantunut. Syy ei ole työni, ei liioin kotona puurrettava askare. Stressin ovat synnyttäneet lehtiin naputetut artikkelit, joissa naisia ohjataan oikeaan, hyvään ja terveelliseen elämään.

Lauantaina luin Iltalehteä puhelimeni näytöltä ja satuin kiinnittimään katseeni otsikkoon, joka kuului jotakuinkin näin: "Nainen, stringeissä piilee vaara." Artikkelissa viitattiin erään gynekologin laatimaan selvitykseen, jonka mukaan stringit aiheuttavat naisille todellisia terveyshaittoja. Luin tekstiä dramaattisesta otsikosta toivuttuani innolla, sillä kuulun siihen kansanosaan, joka minimoi alusvaatteiden näkyvyyden. Alushousut eivät saa näkyä päällysvaatteiden läpi ja siksi suosin pieniä kankaanpaloja ja usein vilkutan paljaita pakaroitani päällihousujen sisällä.

Artikkelissa siteerattiin stringien vaaroihin perehtynyttä gynekologia. Lehtijutun mukaan kyseiseen asiaan voi perehtyä, ihan lääkärisihminenkin. Haarat hautuvat, hinkkautuvat ja peräpukamia saattaa tulla helpommin, varoitteli lääkäri. Hätkähdin ymmärrettyäni, että valtaosa länsimaisista naisista on vaarassa.

Stringien vaarallisuuden syyksi paljastui keinokuituinen kangas. Housujen on oltava kokonaan takamuksen peittävät ja mummomalliset, tekstissä todettiin. Ja jotta kaikki olisi täydellistä ja naiselle terveellistä, on alushousujen oltava puuvillaiset. Pelkkä puuvillainen haarakiila ei jalkoväliä pelasta. Tongin alusvaatelaatikkoani, enkä löytänyt yksiäkään puuvillaisia alushousuja. Niissäkin kalsongeissa, joissa takamus peittyi kokonaan, päällikangas oli keinokuitua. Tervetuloa hautuneet ja hinkkautuneet haarat. Näillä alushousuilla mennään.

Jatkoin lehden lukemista. Seuraavaksi naisia muistutettiin oikeasta ravitsemuksesta. Kalkkia ja D-vitamiinia pitää saada riittävästi, muistakaa se, te itsenne laiminlyöneet naiset. Samaisen jutun mukaan naisen liikunnan pitää olla tärähtelevää. Tiedetään, luuliikuntaa. Mietin niitä naisia, jotka eivät ehdi lenkille, vaan ottavat askeleensa työpäivän aikana. Heidän on hakattava kantapäitään lattiaan joka askeleella, lähes marssia, jotta luut vahvistuvat. Pauks, pauks. Ei miehet, ei kolmas maailmansota ole alkanut sinun työpaikallasi. Kuulemasi äänet ovat itseään vahvistavien naisten ääniä.

Luuliikunnan väsyttämiä kinttuja on hoidettava ulkoisesti, kertoi edelleen sama lehti. Talvi-ihoa (!) on kuorittava ja rasvattava. Ja karvat poistettava. Tässäkin naiselle ovat edessään vaaran vuodet. Kelmeät sääret on kynittävä karvoistaan oikein ja niin, ettei synny vaaraa väärin kasvavista karvoista. Onhan historiassa monia kurjia esimerkkejä kieroon kasvaneista suurmiehistä, aurinkoisista isistä ja muista hihhuleista. Jos karva alkaa kasvaa sisäänpäin, ei sitä saa kaivella tai ronkkia. Ja lääkärin puoleen on käännyttävä, jos tilanne pahenee. Muista nyt, äläkä saata itseäsi vaaraan.

Nainen, sinun on ryhdyttävä toimeen heti. Tee itsestäsi karvaton, jottet muistuttaisi eläintä. Sen jälkeen sonnustaudu puuvillaisiin, pakarat peittäviin kalsareihin, jotta muistuttaisit mummoasi, etkä saisi hautuneita haaroja ja peräpukamia. Pingo pitkin lenkkipolkua kuin eläin. Olet kova luu.

Lokakuun loppua toivottaen,

Ee


1 kommentti:

  1. "Tervetuloa hautuneet ja hinkkautuneet haarat. Näillä alushousuilla mennään."

    Kyllä sä osaat, muahhahahah! :D :D

    Kiitos piristyksestä!

    VastaaPoista