sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Vanulaputon

En koskaan aiemmin ollut miettinyt, enkä tajunnut, kuinka tarpeellisia ovat vanulaput. Unohdin kahdella kauppareissulla ostaa vanulappuja, mikä tarkoitti, etten saanut silmiini sutimaani ripsiväriä pois karvoistani. Laitoin silmämeikinpoistoainetta talouspaperiin, joka imi kaiken televisiossa mainostettuihin imutaskuihinsa. Hukkaan meni hyvä aine ja ripsiväri jäi silmiin. Nukuin kahtena peräkkäisenä yönä kuten Kauniissa ja rohkeissa eli kauniina ja eteerisenä. Aamulla nousin sängystä virkistyneenä ja ehostettuna.

Oikeasti sängystä nousi kahtena aamuna tummilla silmänalusilla varustettu väsynyt nainen, ei kaunis, eikä rohkea. Kutitti. Hinkkasin rapisseet ripsivärit vessapaperilla ja silmämeikinpoistoaineella. Vessapaperi ei imaissut litkua yhtä tehokkaasti kuin talouspaperi, mutta vessapaperi rullautui. Aikaa ei säästynyt aamulla lainkaan, sillä samassa ajassa kuin hinkkasin rapisseet värit, olisin laittanut uuden värin.

Kolmatta ripsiväriyötä ei enää tullut. Pidin siitä huolen suuntaamalla kauppaan kesken työpäivän hyppytunnilla. Ostin kaksi vanulappupakkausta ja illalla hinkutin kovettuneet ripsivärit silmistäni. Olo tuntui huojentuneelta. Olin kulkenut kaksi päivää piinaavan syyllisyyden kanssa. Sanotaanhan naistenlehdissä, että meikki tulee puhdistaa joka ilta. Olin meikkirikkuri, jonka kotoa ei löytynyt vanulappuvarastoa. Olin kiireinen, huonomuistinen ja ilman ostoslistaa kauppaan suunnannut, lomaa odottava ihminen.

Vanulappu-unohduksen myötä aloin miettiä, mihin kaikkeen ihminen vanulappuja tarvitsee. Vauva-Pätkän napaa puhdistin nukkaamattomilla vanulapuilla, montaa haavaa on pyyhitty, kasvovettä lotrattu litratolkulla, runttaantuneita kynsilakkoja poistettu ja mitä vielä. Kaikkea sitä moderni nainen tekee ja tarvitsee ollakseen hyvä äiti ja huoliteltu nainen.

Vaikka vanulaput minulle tärkeitä ovatkin, keskityn tänäänkin niihin tärkeämpiin. Ohjelmassa oleilua Pätkän ja maansiirtoyritys A&A:n edustajien kanssa. Parasta niin! Pitkä huhkii töissä kuten vuorotyöläinen usein viikonloppuisin.

Mukavaa alkavaa viikkoa,

Ee

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti